6 dingen die je citytrip naar the next level brengen

Citytrippen is de laatste jaren steeds meer in dankzij goedkopere vluchten naar allerlei bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en zelfs de VS. Maar omdat citytrips meestal kort zijn, is het belangrijk dat je je tijd goed gebruikt. Daarom 6 tips, die samen het recept vormen voor de perfecte citytrip.

  1. Mik hoog

Niets beter op je eerste dag in een vreemde stad dan het hoogste punt uitzoeken, voor een prachtig uitzicht. Op die manier krijg je een beter beeld van de schaal en indeling van de stad. Bonus: dit is een topmoment voor selfies!

  1. Lokale lekkernij

Geen betere manier om een cultuur te leren kennen dan proeven van de lokale specialiteiten! Vraag aan locals wat je zeker moet proberen en waar, en geef een geheel nieuwe dimensie aan je reis.

  1. Level up je foto’s

Niets zo irritant als een mooi historisch gebouw of een topuitzicht dat versperd wordt door tientallen armen met mobieltjes in de lucht. De meeste toeristen trekken allemaal dezelfde foto’s om te bewijzen dat ze ergens geweest zijn. Trap niet in die val: bestudeer een plek, en neem dan écht leuke en onverwachte kiekjes met een goede camera.

  1. Wie zoekt, die vindt

Een lekker drankje op een terras is heel wat minder gezellig als dat terras overrompeld wordt door toeristen. Loop eens de kleinere straatjes in, of let op verborgen plekjes zonder schreeuwerige reclame: vaak kun je hier het lekkerst eten of drinken, én goedkoper dan op de hoofdstraat.

  1. Een duik in het verleden

Lees op voorhand over de geschiedenis van de stad waar je naartoe trekt: dit helpt je gebouwen en culturele gewoontes in context plaatsen en appreciëren.

  1. Doe zoals de locals

Bovenal: volg niet de horde toeristen, maar bezoek de plekjes waar ook locals naartoe gaan. Of zoek een lokale gids die écht met passie over zijn/haar stad kan vertellen!

Sta je al te trappelen om je volgende bestemming te verkennen? Speel mee met Raffld, en misschien zit jij binnenkort wel op een heerlijk terrasje in een topstad! In de volgende weken geven we onder andere een trip naar Marseille weg om er de lokale kookkunst met truffels te gaan proeven. Of liever naar Parijs, voor een diner op hoogte in de Eiffeltoren? Ga het verder zoeken met een duik in de Egyptische geschiedenis in Cairo, of trek per trein langs allerlei Europese steden om er de beste cocktailbars te bezoeken. Voor ieder wat wils in onze City All Access categorie! Eén ding is zeker: jouw citytrip wordt geen standaard toeristische affair, wel een reis om nooit meer te vergeten!

KOOP JE LOT!

Kan je niet wachten Raffld uit te proberen?!