Dit zijn de 5 meest epic plaatsen om Gay Pride te vieren

Zomer betekent Pride-seizoen, en natuurlijk wordt nergens zo origineel gevierd als in ons eigen Amsterdam met zijn iconische Canal Parade. Maar ook elders in Europa weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen ter ere van de LGBTQ+ community. Dit zijn dé top spots om Pride te gaan vieren.

  1. Reykjavik

Jaarlijks wonen zowat 200.000 mensen de Pride Parade in Reykjavik bij. Erg indrukwekkend wanneer je bedenkt dat het land maar 500.000 inwoners telt! De IJslanders geven het goede voorbeeld: recent leidde de burgemeester van Reykjavik de parade in drag. Very cool!

  1. Berlijn

De jaarlijkse Pride in Berlijn is één van de grootste LGBTQ+ events in Europa, en wordt al sinds 1979 georganiseerd. Berlijn staat natuurlijk bekend als een erg open en eclectische stad, en dat is ook te zien aan de knotsgekke parade, die halthoudt voor de iconische Brandenburgse poort.

  1. Londen

De Londense parade trekt jaarlijks door het top gay- en nightlife district Soho na weken van feestjes en events doorheen de stad. Sinds Sadiq Khan er burgemeester werd, is de slogan van de stad ‘London is Open’. Niemand illustreert dat beter dan Khan zelf: als moslim leidde hij dit jaar met trots de Pride Parade.

  1. Praag

Praag Pride is dit jaar nog maar aan zijn vijfde editie toe, maar is op korte tijd gegroeid tot één van de grootste en meest originele Pride-events in Europa. Het Strelecky-eiland in de rivier die door de stad loopt, wordt sinds enkele jaren omgevormd tot een Pride Village voor een week, met events, filmvertoningen en concerten in LGBTQ+ thema.

  1. Dublin

Ierland legaliseerde het homohuwelijk pas in 2015, maar was wel het eerste land waar dat gebeurde via een open referendum. De positieve uitkomst was niet verbazend voor regelmatige bezoekers van de Dublin Pride, die alleen moet onderdoen voor de parade op St Patrick’s Day in grootte, maar niet in enthousiasme.

Kriebelt het al om op reis te vertrekken? Goed nieuws: met Raffld kun je reizen winnen naar al deze topbestemmingen en nog veel meer te gekke plaatsen. Ook buiten Pride Season is er heel wat te zien en doen. Wat dacht je van een weekendje musicals in Londen, een diner in de Eiffeltoren, of ontspannen in een sauna onder het IJslandse noorderlicht? Het kan allemaal: koop een lot, kies drie vrienden met wie je op reis wil, en fingers crossed!

Speel mee!

Kan je niet wachten Raffld uit te proberen?!