Hello world, wij zijn Raffld!

Raffld, wat is dat voor een beest? In deze blog lees je alles over Nederlands nieuwste loterij with a difference. Bij ons win je immers geen zakken geld, wél de meest epic experiences, en tegelijk steun je het goede doel. Klinkt goed? Lees zeker verder!

Het doel van Raffld is tegelijk eenvoudig en ambitieus: we willen namelijk voorgoed veranderen hoe loterijen werken en gezien worden. Normaal gesproken is meespelen aan een loterij vooral één grote anticlimax: wekelijks de lotto checken, wekelijks zowat 99,99% kans op teleurstelling. Not cool.

En zelfs als je wél wint, wat dan? Wordt een mens echt zo veel gelukkiger van een miljoen euro? Wij denken dat écht geluk vooral zit in samenzijn met je beste vrienden, en in samen unieke belevenissen meemaken. Daarom win je bij Raffld nooit cash, wel een once-in-a-lifetime avontuur voor jezelf en drie vrienden. En we sparen onze prijzen niet op, zoals bij een traditionele loterij: elke week is er een gegarandeerde winnaar.

The Experience Lottery

Bij Raffld ligt de focus helemaal op epic experiences. En dan bedoelen we ook écht epic: elke week geven we een reis naar het buitenland weg voor vier personen. Samen met je beste vrienden trek je erop uit, op ontspannende stedentrip, naar een gaaf evenement, op een avontuurlijk uitje, op een culinaire belevenis, en nog veel meer.

Wat alle prijzen gemeenschappelijk hebben, is dat we kosten noch moeite sparen om jou een op maat gemaakte, ontspannende ervaring te bezorgen. Ons team neemt contact met je op als je gewonnen hebt en regelt alles voor jou, maar ook naar jouw wensen. Vervoer, verblijf, lokaal transport, gidsen: je hoeft je nergens zorgen om te maken, en er komen geen verborgen kosten of addertjes onder het gras bij kijken.

Image taken from White Pods website: https://www.whitepod.com

Benieuwd naar onze prijzen? Om je alvast een idee te geven: we sturen winnaars naar IJsland voor een duik tussen twee continentale platen, naar Tenerife voor een excursie tussen de walvissen, naar New York voor een blik achter de schermen van het iconische Natural History Museum, naar Portugal voor een week yoga & surfen… Kortom, echte droomreizen. In een volgende blog gaan we er verder op in, maar je kunt alvast op deze pagina kijken welke avonturen er de volgende vier weken te winnen zijn in elke categorie. (Wat zijn die categorieën, vraag je? Lees zeker verder!).

Speel mee, help anderen

Iedereen houdt van een win-winsituatie, toch? Wij ook, zeker als één van die winnaars een goed doel is dat belangrijk werk levert. Daarom gaat de helft van de prijs van ieder lot dat je koopt rechtstreeks naar een goed doel. Je kunt zelf kiezen welke van onze selectie projecten je steunt, of je kunt gewoon aan allemaal tegelijk doneren.

Benieuwd met welke goede doelen we samenwerken? Bekijk hier alle projecten, lees meer over wat ze doen, en bekijk waar je geld net aan besteed wordt. Eén ding is zeker: alle projecten leveren fantastisch werk en zijn het ondersteunen waard.

Hoe speel je mee?

Met Raffld spelen is eenvoudig. Om te beginnen kies je een prijscategorie. We hebben er vier:

  • 360° Adventure, voor wie graag een actieve vakantie wint
  • City All Access, voor wie een stad wil leren kennen als een local
  • Bucketlist Tickets, waarbij je kaarten wint voor een onvergetelijk evenement
  • Recharge Break, de ultieme categorie voor wie nood heeft aan ontspanning

Als je meespeelt, koop je een lot in één van deze vier categorieën. Je lot kost €16, maar daarmee speel je vier weken op rij mee met de wekelijkse trekking. Je kunt voor iedere categorie ook alle details lezen over de prijzen voor de volgende vier weken, zodat je moeiteloos je favoriet kunt kiezen.

Daarna kies je het goede doel waaraan je de helft van je ticketprijs wil doneren. De eerste keer dat je speelt, moet je een account aanmaken en verifiëren dat je 18 of ouder bent. Zodra dat achter de rug is, kun je je aankoop voltooien, en dan afwachten maar!

Iedere vrijdag om 19 uur vindt de trekking van die week plaats onder het toeziend oog van een notaris. Zodra de winnaar bekend is, wordt het winnend lotnummer op de site gepost. Maar je hoeft niet per se zelf online te gaan kijken: uiteraard bellen we je ook op als jij de winnaar bent! Je winkansen hangen alleen maar af van hoe veel mensen er die week meespelen: er wordt immers altijd een winnaar geloot uit alle deelnemers.

Verhoog je kans: speel met vrienden

Bij Raffld weten we dat je vrienden het allerbelangrijkst zijn, daarom is elke prijs steeds geldig voor vier personen. Weet je al wie je mee op reis zou nemen? Nodig ze dan uit om ook mee te spelen. Vrienden (maximum drie) die via jouw persoonlijke link ook een lot kopen, worden deel van jouw groep. Als één van jullie wint, gaan jullie samen op reis! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd dus, en hoe meer winkans.

Voor de liefhebbers: R’Member

Helemaal fan van Raffld en je wil geen enkele trekking missen? Dan is er R’Member, een exclusieve club voor wie elke week wil meespelen. Het bedrag voor je lot gaat maandelijks automatisch van je rekening. Je krijgt ook exclusieve toegang tot coole promo’s, hebt inspraak over toekomstige prijzen, én doet automatisch mee aan een extra maandelijkse trekking alleen voor R’Members.

Recap: zo speel je mee

  1. Kies een categorie
  2. Kies een goed doel
  3. Optioneel: nodig vrienden uit om mee te spelen
  4. Wacht op het trekkingsresultaat iedere vrijdagavond en check je loten!

De loterij winnen was nog nooit zo spannend, meespelen nog nooit zo fun!

Kan je niet wachten Raffld uit te proberen?!