Deze 5 bestemmingen geven je écht nachtmerries op Halloween

Ben je op zoek naar een spooky getaway voor Halloween, en geen zin om teleurgesteld te worden door slecht verklede spoken, halfslachtig uitgevoerde jump scares en overduidelijk fake bloed? Geen zorgen: Raffld maakte voor jou een lijstje met de meest creepy bestemmingen in Europa.

Als allereerste Experience Lottery weten we bij Raffld heel goed wat reizigers willen op hun trip. En wat niemand wil is natuurlijk een teleurstellende, fake ervaring! Daarom maakten we speciaal voor jou dit lijstje met authentieke, scary bestemmingen en enge belevenissen, voor een Halloween-trip om nooit te vergeten.

  1. Dracula’s kasteel, Roemenië

Waar kun je beter Halloween beleven dan in het kasteel in Transsylvanië dat de figuur van Dracula inspireerde? Kasteel Bran behoorde vroeger toe aan een familie heersers, waaronder Vlad Dracula – waarschijnlijk niet echt een vampier, maar wel een extreem wrede prins, die de lichamen zijn vijanden graag tentoonstelde op scherpe staken. Gezellig. Benieuwd geraakt? Deze week kan je er een epic trip naar winnen in de citytrips categorie!

  1. Catacomben van Parijs, Frankrijk

Wat doe je als er te veel doden zijn in je stad, en te weinig begraafplaatsen? In 18de-eeuws Parijs vonden ze er een oplossing voor: ze haalden gewoon alle begraafplaatsen leeg, en dumpten de overblijfselen in de oude mijnschachten die onder de stad lopen. De Parijse catacomben bevatten de resten van naar schatting 6 miljoen mensen.

  1. Beelitz-Heilstätten, Potsdam, Duitsland

Beelitz-Heilstätten, niet ver van Berlijn, was een militair ziekenhuis waar onder andere Hitler zelf nog werd behandeld nadat hij gewond raakte in de Eerste Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog werd het domein gebruikt door het Sovjetleger. Vandaag staat dit gigantische complex van wel 60 gebouwen helemaal leeg. De vervallen kamers liggen er onheilspellend bij, als aandenken aan een duister verleden.

  1. Ossuarium van Sedlec, Tsjechië

Het Ossuarium van Sedlec is een kapel van de dood – letterlijk. De hele kerk is gedecoreerd met de skeletten van tienduizenden mensen. Zo hangt er onder andere een kroonluchter gemaakt van botten en schedels. Cool, of recycling die net iets te ver gaat?

  1. Poveglia, Italië

In de 18de eeuw werd het kleine eiland Poveglia, vlakbij Venetië, gebruikt als controleplaats voor handelsschepen, maar toen er scheepslieden met de builenpest aankwamen, werd het al snel een quarantainezone. Later kwam er een psychiatrisch ziekenhuis waar erg dubieuze experimenten werden uitgevoerd op patiënten. Vandaag is het eiland verlaten: de Italianen willen er niets mee te maken hebben omwille van de vele geruchten dat het er spookt.

Zin in vakantie? Speel mee met Raffld en win avontuurlijke uitjes, unieke stedentrips en kaarten voor droomevenementen. 

KOOP NU JE LOT

 

Kan je niet wachten Raffld uit te proberen?!