Speel & Steun Spotlight: Conservation International

In december besteden we elke week aandacht aan één van de goede doelen die je als Raffldspeler steunt. Meespelen met Raffld is namelijk altijd win-win: ook als je een week niet het gelukkige lot in handen hebt, dan gaat er altijd 50% van je lotbedrag rechtstreeks naar het goede doel van je keuze. Deze maand staan we stil bij de fantastische projecten en initiatieven waar de goede doelen zich voor inzetten. Deze week aan het woord: Conservation International! 

“Bij Conservation International vormt wetenschappenlijk onderzoek een essentieel onderdeel van onze aanpak om de grootste uitdagingen voor onze planeet aan te gaan. Wetenschap kan ons helpen om tropische bossen te beschermen en te herstellen, de klimaatopwarming te verminderen, oceanen te beschermen en duurzame economie te ontwikkelen op plaatsen die van belang zijn voor mens en natuur.

Mede dankzij de Raffld spelers, die in 2018 voor Conservation International hebben gekozen als goede doel, hebben we dit jaar grote stappen kunnen zetten. Bijvoorbeeld:

  • Onze wetenschappers publiceerden 29 onderzoeksdocumenten die ons leren hoe we wereldwijd een verantwoordelijk milieubeleid kunnen voeren.
  • We hebben ons blijvend ingespannen om miljoenen hectares bossen te beschermen en we hebben geholpen de ontbossing op plaatsen overal ter wereld te stoppen. Alleen al in Peru hebben we door vermindering van de ontbossing de uitstoot verlaagd met 6,2 miljoen ton koolstofdioxide – het equivalent van de uitstoot van bijna 150.000 auto’s.
  • In Colombia hebben we de overheid geholpen bij het verdrievoudigen van de grootte van het Malpelo Flora en Fauna Sanctuary, waardoor 13 procent van de wateren van Colombia – waar haaien, tonijn, walvissen en schildpadden leven – onder formele bescherming is gebracht.
  • Met behulp van 150.000 verzamelde handtekeningen, hebben we in Afrika actie gevoerd voor een einde aan de handel in wilde dieren en de gevaarlijke illegale ivoorhandel.

Door mee spelen met Raffld en te kiezen voor Conservation International, spreek je je uit tegen de illegale handel in bedreigde dieren en help je bedreigde diersoorten te beschermen. Je hebt het mede mogelijk gemaakt dat we ons kunnen blijven inzetten voor meer wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering en de instandhouding van onze natuur.

Namens iedereen bij Conservation International, bedankt!”

Wil je meer weten over Conservation International? Check hun site hier.

Meespelen met Raffld om kans te maken op je droomreis en tegelijkertijd Conservation International steunen? SPEEL MEE! 

Kan je niet wachten Raffld uit te proberen?!