Speel & Steun Spotlight: Cliniclowns

In december besteden we elke week aandacht aan één van de goede doelen die je als Raffldspeler steunt. Meespelen met Raffld is namelijk altijd win-win: ook als je een week niet het gelukkige lot in handen hebt, dan gaat er altijd 50% van je lotbedrag rechtstreeks naar het goede doel van je keuze. Deze maand staan we stil bij de fantastische projecten en initiatieven waar de goede doelen zich voor inzetten. Deze week aan het woord: Cliniclowns! 

“December was een coole maand bij de Cliniclowns. Kickbokser Rico Verhoeven liep als clown Rocky namelijk een dagje mee met de CliniClowns in het ziekenhuis. ‘Wat een professionals. CliniClown zijn is letterlijk een vak apart.’

Rocky, de Cliniclown

Pom, pom, pom. Als het trio even later in character de afdeling op swingt, heeft fan Luca, voor controle bij de neuroloog, totaal niet door dat zijn grote idool voor hem staat te dansen. Goh, grote clown, zie je hem wél denken. Luca is geïntrigeerd door het spel, dat organisch verloopt: Moes en Zussie zetten de toon, Rocky, de grote vriendelijke reus, volgt soepeltjes.

Als Rocky uiteindelijk zijn neus afzet, maakt hij Luca dolgelukkig. Rico Verhoeven! Hier! De jongen, die behalve epilepsie al zijn hele leven ernstige longproblemen heeft, wil uiteraard nog een stevig potje sparren met The King of Kickboxing. Hij straalt.

CliniClowns weten precies hoe ze kinderen kunnen laten lachen, en hoe ze hen uit hun schulp kunnen krijgen, stelt Rico later enthousiast vast. “Wat een professionals. Respect! Het is zó bijzonder wat zij doen.”

Overweegt de kampioen soms een carrièremove? Rico lacht. “Dit werk is geweldig mooi, maar mentaal zwaar lijkt me. Soms zie je zulke zieke kinderen. Acteren en improviseren vind ik in ieder geval erg leuk. “

Rico hoopt mensen te inspireren om donateur te worden. “Kinderen in het ziekenhuis zouden elke dag een CliniClown moeten kunnen zien. CliniClowns nemen kinderen even mee naar een andere wereld, waar geen angst is of pijn, alleen plezier en genieten. Dat is zo waardevol, daar moeten we voor vechten.””

Wil je meer weten over de Cliniclowns? Check hun site hier.

Meespelen met Raffld om kans te maken op je droomreis en tegelijkertijd Cliniclowns steunen? SPEEL MEE!

Kan je niet wachten Raffld uit te proberen?!